Qui som?

L’Ateneu Abril és una associació d’educació popular, un espai d’agitació cultural, un projecte on desenvolupar les nostres inquietuds i que ens permeti participar activament de la vida social i cultural de la ciutat. Infants, joves i adults ens trobem a l’Ateneu per portar a terme tota mena d’activitats o per gaudir de les que impulsa la resta de membres. Fomentem i fem possible la participació des dels valors de la laïcitat i el progressisme. Amb la idea de fer de Barberà una ciutat més participativa i democràtica, oferint una alternativa d’educació popular intergeneracional, autogestionada, independent i transformadora.

L’Ateneu Abril és un paraigües d’iniciatives de l’expressió social i cultural. Per facilitar la nostra tasca, ens organitzem en seccions. Actualment l’integren: 

L’Esplai El Piolet, és una associació de lleure infantil per a infants de 5 a 16 anys, on a través d’activitats lúdiques, com tallers, excursions, jocs... els infants conviuen amb valors com la justícia, la solidaritat i la pau. Web del Piolet.
El Casal de Joves Obriu Pas, és una associació per a joves entre 16 i 30 anys que vol ser una eina de transformació social, una alternativa de lleure, un espai on els joves puguin organitzar-se col·lectivament per desenvolupar les seves inquietuds. Web d'Obriu Pas.El Casal Popular Tangram, és una associació cultural per a persones a partir dels 30 anys, que s’ofereix com a una eina i un paraigües d’iniciatives per a la reflexió, l’expressió i el gaudi cultural o la descoberta de la natura, entre d’altres. Disposa de tres seccions: El grup gastronòmic,  el grup d'artesania i el Grup de Primera Infància. Web de Tangram.


La Cooperativa de Consum La Trilla, som un grup de persones que ens hem unit per dur a terme un consum crític, compromès i sostenible. Facilitem l’accés al consum de productes ecològics i de comerç just. Web de la Trilla.Arritmia, som un grup de batucada que va començar a partir d’un taller de percussió el mes de gener del 2012. Al juliol del mateix any durant la Festa Major de Barberà, ens vam donar a conèixer. Actuem en diferents espais i esdeveniments com festes majors, fires, celebracions populars, concerts o fins i tot tallers de percussió per als més petits. Web d'Arritmia